Danskerne er vilde med mord - Vi sluger med største fornøjelse alt fra tv-serier til podcasts om emnet.
Er du en af dem, der bare ikke kan få nok, så kan du tage et nærmere kig på disse 5 bøger
Drabschefens erindringer
Forfatter Stine Bolther står sammen med tidligere Drabchef Jens Møller Jensen bag bogen Opklaret
I den kan du læse om nogen af de største sager i dansk kriminalhistorie. Her fortæller Jens Møller Jensen om nogen af de største sager, han har stået i spidsen for.
Du får et indblik i de svære overvejelser og afgørende valg han har måttet træffe igennem sin karriere.
På bogens bagside står der blandt andet:
"Jens Møller Jensen har oplevet mørke sider af vores samfund. Ubådssagen, skuddramaet på Christiania, hvor blandt andre to betjente blev ramt, og terrorangrebene i København ved Krudttønden og den jødiske synagoge er nogle af de forbrydelser, drabschefen i Københavns Politi har stået i spidsen for at opklare."
Falsk true crime
Man kan faktisk også finde noget der kan stille true-crime sulten hvis man kigger i det skønllitterære.
Den skotske bestsellerforfatter Graeme Macrae Burnet udgiver der beskrives som "falsk true crime"
Han seneste bog Et Casestudie er lige udkommet, og har været nomineret til den prestigefyldte Booker Prize.
På bogens bagside står der blandt andet:
"En verdensfjern ung kvinde mener, at en karismatisk psykoterapeut, Collins Braithwaite, har drevet hendes søster til selvmord. For at bekræfte sin mistanke antager hun en falsk identitet og præsenterer sig for ham som en klient. Løbende noterer hun sine observationer i notesbøger. I Et casestudie præsenterer Graeme Macrae Burnet disse notesbøger blandet med sin egen biografiske forskning i Collins Braithwaite."
Gammelt guld
Kronvidnet af Morten Frich er ved at have nogle år på bagen. Den blev udgivet i 2009, men er stadig mindst ligeså relevant i dag.
Kronvidnet er en dokumentarisk beretning. Det betyder at Intet er opdigtet men i stedet stykket sammen fra øjenvidneberetninger, domsudskrifter, interviews og ikke mindst de optegnelser over et liv i det kriminelle miljø.
Hovedpersonen Kasper Vetter skrev sine optegnelser ned, mens han ventede på sin dom og sit nye liv under PETs vidnebeskyttelsesprogram.
På bogens bagside står der blandt andet:
"I lufthavnen i Hamborg fandt de hver sit toilet, trak bukserne ned og gik i gang. Der var to millioner kroner i 500 euro-sedler, ca. 500 styk, sammenrullet og stoppet i kondomer. HA’eren og Kasper Vetter arbejdede i stilhed. Det gjorde mere ondt, end Kasper havde regnet med, og da han var færdig, føltes det, som om der var meget langt til Malaga."
Mænd der dræber deres partnere
Partnerdrab er en af de største årsager til drab i Danmark. Og det har Journalist Line Vaaben og restmediciner Asser Hedegård Thomsen kigget nærmere på i deres bog En forudsigelig forbrydelse.
Bogen handler om kvindedrab i Danmark og tager udgangspunkt i Hedegård Thomsens Ph.d-afhandling. Derudover er den krydret med interviews fra de førende danske og internationale eksperter på området. Undervejs udfoldes også syv kvinders livshistorie og fatale skæbne.
På bogens bagside står der blandt andet:
"Med udgangspunkt i Asser Hedegård Thomsens ph.d-afhandling om kvindedrab i Danmark samt interviews med de førende internationale og danske eksperter indvier Line Vaaben os i den rystende sandhed om de alt for mange drab på kvinder, der med en vis sandsynlighed vil kunne forudsiges og måske dermed også forebygges."
Danmarks farligste fange
De fleste true crime fans kender til Naum Conevski. Han sidder i fængsel for drabet på 20-årige Enrico Per Nielsen og 16-årige Brian John Petersen, som i 1984 havde slået lejer på femøren sammen med deres 16-årige ven Dannis Ruben Andersen.
Naum Conevski holder dog fast i sin uskyld og beskrives som en af Danmarks mest gådefulde kriminelle og farligste fange
I bogen Livstid: Drabssagen der ikke vil dø fortæller Conveski for første gang sin egen historie. Bogen er skrevet af Anders Lomholt i samarbejde med Henrik Nordskilde.
På bogens bagside står der blandt andet:
"Lomholt har fået adgang til hidtil ukendte kilder og mørklagte akter, der fortæller nye sider af den brutale kriminalsag. En sag, der trækker spor helt frem til i dag, hvor myndighederne stadig strides om, hvorvidt Conevski er en syg mand, der skal have hjælp, eller en udspekuleret forbryder, som stadig er for farlig til friheden."